Gondoskodj időben a jövődről!
2014. október 16. írta: magori

Gondoskodj időben a jövődről!

Gondoltad volna, hogy a nyugat-európai fiatalok a havi fizetésük 20%-át félreteszik a nyugdíjas éveikre? Ha szeretnéd a későbbiekben is biztonságban érezni magad, nem árt minél előbb elkezdened a takarékoskodást!

Tervezd tudatosan az anyagi helyzetedet!

Most, hogy 65 évre emelkedett a nyugdíjkorhatár, és eltörölték a korkedvezményes, illetve a 13. havi nyugdíjat, felmerülhet benned is a kérdés, hogy mire idős leszel, vajon mennyire leszel aktív és egészséges, lesz-e munkád, és lesz-e annyi járulékfizető, hogy az állam megfelelő színvonalú nyugdíjat biztosítson? A prognózisok szerint a várható nyugdíjad az utolsó havi kereseted kb. 50-60%-a lehet , ám nem biztos, hogy ebből fenn tudod majd tartani a megszokott életszínvonalad. Így nyugdíjcélú megtakarításaidat célszerű minél előbb – akár 25 évesen, de legkésőbb 35 éves korodban – elkezdened legalább havi 10.000 forinttal, hisz a számítások szerint ugyanakkora megtakarítási összeg eléréséhez havonta ötször annyit kell félretenned, ha 10 év alatt akarod összegyűjteni, mintha 30 évet szánnál a megtakarításra. A pénz magának dolgozik: a hozamok hozamokkal gyarapodnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoskodj.blog.hu/api/trackback/id/tr316798285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása